Måltid | Portionsstørrelse | Tilføjelser |
Morgen | 60 gram grovbrød eller 50 gram rugbrød og 20 gram grovbrød Pålæg: 20 gram ost 30+ (17%) eller 2 skiver magert pålæg Evt. Marmelade. Mælk/mælkeprodukter: se tilføjelse |
Brød/knækbrød: Højst 5g fedt pr. 100 gram brød g min 5 gram kostfibre på 100 gram brød. |
Formiddag | 20 gram grovbolle/grovbrød eller 25 gram rugbrød, eller 15 gram knækbrød. Pålæg: 1 tynd skive ost 30+ (17%) eller 2 skiver magert pålæg. Frugt 1 "håndfuld" - se tilføjelse |
Frugt: 1 "håndfuld" frugt = fx ½ banan eller 1 æble på størrelse med en tennisbold eller en lille pære eller 1 appelsin. |
Kold mad | 75 gram rugbrød Pålæg: Magert kødpåløæg. æg. fiskepålæg, frugtpålæg mm. Grøntsager: spises som tilbehør til brødet: rå, kogte - gerne grove og fine sammen |
Pålæg: Vælg kødpålæg med max 12 gram fedt pr 100 gram pålæg - brug en skive pålæg, et tyndt lag pålæg pr skive brød. Dressing: Dressing med højst 5 g fedt pr 100 g produkt - 1 spsk. |
Eftermiddag | 20 gram grovbolle/grovbrød eller 25 gram rugbrød eller 15 gram knækbrød. Pålæg: 1 tynd skive ost 30+ (17%) eller en skive magert pålæg. Frugt: 1 håndfuld |
|
Varm mad | Til måltidet er der følgende mængder:
- 180 gram kartoffel (3 æggestore) eller 120 gram kogt pasta (45 gram tør vægt) eller 60 gram grovbrød - 125 gram tilberedt bagert kød eller fisk - 2 tsk fedtstof pr person til tilberedning - Mange grøntsager Sovs/dressing - se tilføjelse |
Kød: Højst 10-12% fedt Sovs: Kan laves af pandeafkog, hvis der ikke er anvendt mere end 2 tsk fedtstof pr. person til stegning. |
Sen aften | 40 gram grovbolle/grovbrød eller 50 gram rugbrød eller 30 gram knækbrød fedtstof: evt. minarine Pålæg: 1 tynd skive ost 30+ (17%) eller 1 skive magert pålæg |