Kostplan
Måltid Portionsstørrelse Tilføjelser
Morgen 60 gram grovbrød eller
50 gram rugbrød og 20 gram grovbrød
Pålæg: 20 gram ost 30+ (17%) eller 2 skiver magert pålæg
Evt. Marmelade.
Mælk/mælkeprodukter: se tilføjelse

Brød/knækbrød: Højst 5g fedt pr. 100 gram brød g min 5 gram kostfibre på 100 gram brød.
Mælk/mælkeprodukter: højst 1,5 g fedt pr 100g gram produkt.
½ liter mælkeprodukt dagligt

Formiddag 20 gram grovbolle/grovbrød eller 25 gram rugbrød, eller 15 gram knækbrød.
Pålæg: 1 tynd skive ost 30+ (17%) eller 2 skiver magert pålæg.
Frugt 1 "håndfuld" - se tilføjelse
Frugt: 1 "håndfuld" frugt = fx ½ banan eller 1 æble på størrelse med en tennisbold eller en lille pære eller 1 appelsin.
Kold mad 75 gram rugbrød
Pålæg: Magert kødpåløæg. æg. fiskepålæg, frugtpålæg mm.
Grøntsager: spises som tilbehør til brødet: rå, kogte - gerne grove og fine sammen
Pålæg: Vælg kødpålæg med max 12 gram fedt pr 100 gram pålæg - brug en skive pålæg, et tyndt lag pålæg pr skive brød.
Dressing: Dressing med højst 5 g fedt pr 100 g produkt - 1 spsk.
Eftermiddag 20 gram grovbolle/grovbrød eller 25 gram rugbrød eller 15 gram knækbrød.
Pålæg: 1 tynd skive ost 30+ (17%) eller en skive magert pålæg.
Frugt: 1 håndfuld
 
Varm mad Til måltidet er der følgende mængder:
- 180 gram kartoffel (3 æggestore) eller 120 gram kogt pasta (45 gram tør vægt) eller 60 gram grovbrød
- 125 gram tilberedt bagert kød eller fisk
- 2 tsk fedtstof pr person til tilberedning
- Mange grøntsager
Sovs/dressing - se tilføjelse
Kød: Højst 10-12% fedt
Sovs: Kan laves af pandeafkog, hvis der ikke er anvendt mere end 2 tsk fedtstof pr. person til stegning.
Sen aften 40 gram grovbolle/grovbrød eller 50 gram rugbrød eller 30 gram knækbrød
fedtstof: evt. minarine
Pålæg: 1 tynd skive ost 30+ (17%) eller 1 skive magert pålæg